Tervetuloa vaalisivuilleni!

Olen Kokoomuksen ehdokkaana vuoden 2025 aluevaaleissa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella sekä kuntavaaleissa Lohjalla.
Miksi äänestää minua?
Minulla on toistakymmentä vuotta kokemusta paikallispolitiikasta ja olen toiminut muun muassa sivistyslautakunnan varapuheenjohtajana. Olen ratkaisujen etsijä, dialogin mahdollistaja ja uskon vahvaan yhteistyöhön yli puoluerajojen. Ensimmäisen hyvinvointialuevaltuustokauden 2022-2025 olen toiminut valtuuston varajäsenenä ja osallistunut paitsi useisiin valtuuston istuntoihin, myös esimerkiksi budjettityöhön neuvottelukunnissa.
Monipuolisesta työ- ja opiskeluhistoriastani on paljon hyötyä kun tehdään päätöksiä käytännön tasolla.
Tue vaalikampanjaani!
Minulla ei ole sidonnaisuuksia, jotka vaikuttaisivat päätöksiini tai kannattamiini hankkeisiin. Suomessa on korruptiota, joskin se on hienovaraisempaa kuin monessa muussa maassa. Mutta kyllä meilläkin ”follow the money” on ihan hyvä ohje kun hämmästellään omituiselta kalskahtavia päätöksiä. Rahoitan vaalikampanjani pääosin itse, en ole hakenut tukea miltään suurilta lobbausjärjestöiltä, koska integriteettini säilyttäminen on minulle tärkeää. Etenkin, kun tehdään päätöksiä, jotka suoraan vaikuttavat sinun ja minun arkeeni.
Toivotan toki tervetulleeksi pienlahjoitukset, sillä pelkästään omilla rahoilla kampanjan rakentaminen on haastavaa. Voit halutessasi tehdä lahjoituksen MobilePay-sovelluksen kautta, jonne olen rakentanut lippaan vaalikampanjaani tukemista haluavia varten. Kiitos tuestasi!
Kristian Meurman 2025 Vaalikassa (MobilePay)
Voit tukea vaalikampanjaani joko lukemalla alla olevan QR-koodin, avaamalla MobilePay-sovelluksen ja syöttää saajaksi 3654TV tai klikata alla olevaa linkkiä.

3654TV
Vaalikassa 2025 Kristian Meurman (MobilePay)
KUNTAVAALIT: Lohja | ALUEVAALIT: Länsi-Uusimaa

”Lohja on Suomen paras kunta elää ja yrittää”
Hyvinvoiva kunta on mahdollistaja, jossa yhteisöllisyys ohjaa kohti menestystä. Tavoitteeni on omalla panoksellani edistää sitä, että Lohja on Suomen paras kunta elää ja yrittää.

Rohkea edelläkävijä työ- ja elinkeinopolitiikassa
Lohjan tulee olla rohkea edelläkävijä työ- ja elinkeinopolitiikassa. Eri alojen osaajien kannustaminen työllistymiseen ja itsensä sekä ammattitaitonsa kehittämisessä on oltava keskiössä. Lohjan tulisi olla Suomen paras osatyökykyisten työllistäjä. Paljon hyvää tehdään Lohjalla jo nyt, mutta emme saa tuudittautua omaan erinomaisuuteemme. Aina löytyy kehitettävää.
Lohja yhdistää rohkeasti uusia ajatuksia, mutta ei uudista pelkästä uudistamisen riemusta.
- Yrittäjyys-/kevytyrittäjyyskokeilut kiinteäksi osaksi työllisyyspalveluja
- Rekrytointitapahtumien järjestäminen alueen muiden kuntien kanssa
- Osatyökykyisten työllistymisen edistäminen erilaisin tukitoimin
- Työllistymispolkujen kehittäminen työpajatoimintojen päätavoitteeksi
- Yrittäjätyöpajojen järjestäminen yhdessä alueen toimijoiden kanssa
- Yrittäjäkaveri – mentorointia aloittaville yrittäjille
Sivistyskaupunki, jossa on hyvä kasvaa ja kehittyä
Lohja on yksi Suomen kahdesta vapaaehtoisesti kaksikielisestä kunnasta, jossa on korkeatasoiset koulut, hyvät taiteen perusopetusmahdollisuudet ja tilaa harrastaa. Kaksikielistä identiteettiä on vahvistettava yhteistyössä muiden kaksikielisten kuntien ja järjestöjen kanssa. Tiukkojenkin taloustilanteiden vallitessa, on kulttuurin ja taiteen asema turvattava. Jos on tehtävä valintoja, on ensisijaisesti turvattava lasten ja nuorten maksuttomat kulttuuri- ja harrastuspalvelut.
Lohjalla on saatavilla mieluisaa tekemistä myös keskustan ulkopuolella.
- Lohjan harrastamisen mallia jatketaan ja laajennetaan
- Kaupungin kaksikielistä roolia vahvistetaan
- Taiteen perusopetuksen oppilaille mentorityöpajoja ammattitaiteilijoiden kanssa
- Turvataan kaupunginorkesterin ja muiden kulttuuritoimijoiden toimintaedellytys
- Laajennetaan Kaikukortin verkostoa ja haastetaan myös yrittäjät mukaan

Matkailukohde jossa on järveä ja vetovoimaa
Järvikaupunkina Lohjalla on jo merkittävä matkailuvaltti, mutta toistaiseksi ainakaan kansainvälistä ryntäystä Lohjalle ei kuulu. Lohjan matkailupalveluita tarjoavat yrittäjät ovat rohkeita visionäärejä, mutta myös kaupunki ja asukkaat on valjastettava mukaan brändityöhön. Lohjanjärvi, luontokohteet ja Lohjan kylät ovat matkailun helmiä, jotka vasta odottavat löytämistään. Matkailustrategia on luotava lyhyelle, keskipitkälle ja pitkälle aikavälille, jossa huomioidaan niin erilaisia toiveita ja tarpeita, kuin kotimaiset ja ulkomaiset matkailijat. Jokaisen lohjalaisen mielessä tulisi olla hissipuhe siitä, miksi juuri Lohjalle kannattaisi tulla.
Lohjan saavutettavuus julkisella liikenteellä on myös huomioitava, kaikki eivät liiku omalla autolla.
- Matkailuyrittäjille kaupungilta varattavat tukikohdat Lohjanjärvelle
- Järvimatkailustrategian luominen
- Esteettömien matkailupalvelukohteiden kehittäminen
- Veneilykartat saataville verkkoon
- Factory by the Lake -tapahtuman tehdasmiljööstä ”Lohjan Telliskivi”
”Länsi-Uusimaa asettaa esimerkin koko Suomelle”
Pitkässä juoksussa nykyinen hyvinvointialuejärjestelmä on liian kallis ja raskasrakenteinen ylläpidettäväksi.
Tätä olen toistanut jo usean vuoden ajan, enkä ole mielipidettäni muuttanut. Uudenmaan jakaminen neljään hyvinvointialueeseen ja Helsinkiin on keinotekoinen rakenne, jonka perusteet ovat puhtaan poliittiset. Valitettavasti vasemmistohallitus, joka runnoi läpi hyvinvointialuejärjestelmän nykymuodossaan ei välittänyt tosiasiallisesti sen enempää palvelujen saatavuudesta, ihmisten hyvinvoinnista, kuin taloudellisesta kestävyydestäkään.
Pidän hyvänä viimeisimpänä muun muassa Kokoomusnuorten esille nostamaa mallia viidestä yliopistosairaaloiden ympärille rakennettavaan sairaanhoitopiiriin. Tätä ajatusta ovat tukeneet myös asiantuntijat viime vuosikymmenien aikana.
Tämä ei tietenkään tarkoita, että rakenteita pitää alkaa sumeilematta repimään auki. Muutos kestävämpään järjestelmään on tehtävä huolellisesti, harkiten ja hyvää hallintoa noudattaen. Kyse on monivuotisesta projektista, jonka lähtölaukaus on, että myönnetään ettei nykyjärjestelmä toimi. Tämän jälkeen on luotava exit-suunnitelma, jota myös noudatetaan.
Kaiken tämän ohella, on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kyettävä keskittymään lakisääteisiin ydintehtäviinsä. Hyvinvointialuevaltuustoon ja -hallitukseen tarvitaan rohkeita poliitikkoja, jotka uskaltavat tarttua härkää sarvista, turvaten samalla alueen perustehtävät.
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue voi olla ylimenokauden suunnannäyttäjä osoittaen, miten talousturvallisesti toteutetaan palvelut samalla, kun valmistaudutaan vähemmän byrokraattiseen järjestelmään siirtymiseen.

kokontuneena valtuuston kokoukseen / (C) Kristian Meurman 2023.
Perhelääkäri tuntee koko perheen tilanteen
Terveydenhoidossa on siirryttävä omahoitaja ja -lääkäri-malliin, jossa asiakasta tai potilasta on vastassa tuttu henkilö, joka tuntee asiakkaansa/potilaansa tilanteen. Parasta olisi, että omalääkärimallia laajennettaisiin perhelääkärimalliin. Perhelääkäri hoitaisi nimensä mukaisesti perhettä kokonaisuutena, siltä osin, kuin se on mahdollista. Perhelääkäri-ajatus ei ole uusi, ennemminkin kyseessä on paluu vanhaan, hyväksi havaittuun malliin. Entisaikojen kunnallislääkärit hoitivat kokonaisia perheitä, tunsivat näiden tilanteet ja osasivat ennakoida tulevia haasteita. Jos suvussa esiintyy taipumuksia tiettyihin sairauksiin, voidaan näitä ehkäistä tehokkaammin ennalta, kun perheen tilanne ja taustat tunnetaan.
- Omahoitaja ja -lääkäri osoitetaan perhekohtaisesti (mahdollisuuksien mukaan)
- Omalääkäri voi olla hyvinvointialueella tai yksityisellä palveluntuottajalla töissä
- Omahoitaja ja -lääkäri tekevät alkukartoituksen ja arvion palveluntarpeesta perhekohtaisesti
- Palvelutarvearviota päivitetään säännöllisesti
- Myös suun terveyden palvelut integroidaan perhelääkärimalliin

Kokonaisvaltainen sosiaalitoimen järjestely tukee kun elämä kolhii
Sosiaalitoimen on kyettävä mukauttamaan palveluvalikoimaansa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Erityisen tärkeää on holistinen ajatusmalli tilanteissa, joissa perhettä tai yksilöä kohtaa sekä mielenterveyden haasteita, että somaattisia sairauksia. Sosiaalitoimen lähtökohtana tulee olla, että interventiot tapahtuvat täsmällisesti, prioriteetit ovat ennaltaehkäisevässä ja kuntouttavassa palveluvalikoimassa. Ketään ei pidä jättää yksin, mutta aina on pyrittävä auttamaan takaisin omille jaloilleen passivoinnin ja paapomisen sijaan.
- Sosiaalitoimen ja terveydenhuollon nykyistä tiiviimpi yhteistyö
- Mielenterveyspalveluissa sosiaalitoimi tukena myös avohoidossa
- Perhe nähtävä kokonaisuutena ja palvelut tarvittaessa räätälöitävä
- Sosiaalitoimi tähtää kuntouttamiseen, tukemiseen ja ohjaamiseen takaisin täysipainoiseen elämään
Seniorit ovat voimavara – ja nuoret myös
Jokaisella on kiistaton oikeus laadukkaaseen vanhuuteen, jossa yhteiskunta tarjoaa mahdollisuuksia omien voimavarojen ja jaksamisen mukaiseen virkistystoimintaan. Yhä useampi vanhus on yhä vanhempana yhä paremmassa kunnosssa edellyttäen, että ennaltaehkäisevät ja tukevat palvelut ovat saatavilla oikea-aikaisesti ja oikein mitoitettuna. Ketään ei saa jättää omaan kotiinsa heitteille vain siksi, ettei vanha ihminen osaa tai jaksa pyytää apua. Läheisten ja naapurien huoli-ilmoitukset on käsiteltävä huolellisesti, kuitenkaan vanhan ihmisen itsemääräämisoikeutta polkematta.
Seniorikansalaiset on nähtävä yhteiskunnallisena voimavarana. Hyvinvointialuetasolta voidaan hyvin koordinoida myös seniorimentori-toimintaa, jossa vanhempi väestön edustaja voi toimia tukihenkilönä nuoremmalle – ja päinvastoin. Erityisen arvokasta vanhusten ja nuorten kohtaaminen voi olla syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja yksinäisten vanhusten kohdalla. Hyvinvointialueen on rohkeasti kutsuttava kolmannen sektorin toimijoita mukaan tähän työhön.
- Vanhustenhoidon tärkein tehtävä on turvata laadukas vanhuus
- Jokainen seniori on oman elämänsä paras asiantuntija
- Yksinäiset vanhukset ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret voivat olla toisilleen tukena
- Kolmannen sektorin toimijat otettava rohkeasti mukaan – heillä on käytännön osaamista ja tietotaitoa
- Rahoitusta varattava tukemaan kolmannen sektorin toimijoita erityisesti ennaltaehkäisevässä ja kuntouttavassa toiminnassa
