Jag har arbetat inom restaurangbranschen sedan 1997. Erfarenheter har jag samlat på mig från allt mellan snabbmatsindustrin och högklassig beställningsrestaurangverksamhet. Som proffs känner jag mig lika bekväm i barmiljö som bland matprodukter. Jag har arbetat i bryggerirestaurang, men också bland à la carte. Majoriteten av min karriär har jag jobbat som förperson.
Jag steg åt sidan från det vardagliga restaurangarbetet i sviten av covid-19 pandemin och blev ”emeritus” från Svenska Klubben i Helsingfors restaurangchefs position.
Jag är professionell medlem av världens äldsta gastronomiska organisation Confrérie Internationale de la Chaîne des Rôtisseurs sedan 2017. År 2018 kallades jag även till medlemskap inom Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs.
Mitt första företag grundade jag år 2002 och första restaurangbolaget år 2015. År 2024 sammanförde jag all min affärsverksamhet under samma företag, Finska Skärgårdskompaniet Oy Ab.
Jag utför uppgifter inom restaurangbranschen bland annat inom följande delområden:
- Kock med hemleverans – högklassig personlig cateringservice
- Mat- och dryckeskonsultationer
- Fortbildningstjänster inom restaurangbranschen
- Coaching för restaurangpersonal
- HoReCa-sektorns forskning
Ta kontakt!
Kristian Meurman
Chef de Table, OMGD
info@skargardskompaniet.fi
Tfn. 0440 811 020